Els millors aliats per a combatre la calor

Els millors aliats per a combatre la calor

Una de les claus per a combatre (o poder suportar bé) la calor és beure molta aigua, això diuen. Quan escoltem la paraula “hidratació”, el primer que ens ve al cap és un enorme got d’aigua (o a alguns, una ampolla de cervesa acabada de treure de la nevera). Però se’ns oblida que hi ha alguns aliments, com determinades fruites i verdures, que contenen un elevat contingut en aigua i que contribueixen a fer que els nostres cossos estiguin ben hidratats.

Us deixem aquí una petita llista de verdures i fruites que us ajudaran a superar amb èxit els dies més calorosos de l´any alhora que us proveeixen de vitamines, fibra i salut!

  • Pastanaga: rica en betacarotens, a part de refrescar el cos ajuda a potenciar el bronzejat.
  • Bròquil: Conté fins a un 91% d’aigua.
  • Espinacs: Tenen un 92% d’aigua, a més de fibra i ferro.
  • Tomàquet: perfecte per a amanides, sopes fredes i gaspatxos. A part del seu elevat contingut en aigua, conté gran quantitat de nutrients, és ric en vitamines C, A, E, B6, calci, fòsfor, magnesi i potassi. Conté fibra, licopè (regenerant natural de la pell) i és baix en sodi.
  • Cogombre: compost en el seu 96% d’aigua, controla el sucre a la sang, redueix la pressió arterial, baix en calories i alt en vitamines i minerals. És genial també per a gaspatxos, amanides i per infusionar en aigua amb llimona/llima i menta.
  • Síndria: Qui pensa en ”estiu a Mallorca”, pensa automàticament a menjar una rodanxa de síndria freda de postres oa la platja. És hidratant, diürètica, depura l’organisme, protegeix el sistema neurològic, bona per a la salut cardíaca i molt refrescant!
  • Meló: Igual que la síndria, té un elevat contingut en aigua, és hidratant, ajuda amb la retenció de líquids, conté betacarotens, vitamina C i B, àcid fòlic, potassi, magnesi i calci. Perfecte per a sucs, batuts, sorbets, per incloure en amanides o per menjar-ho tal qual.
  • Prunes: Conegudes per evitar el restrenyiment i facilitar el trànsit intestinal gràcies al seu elevat contingut en fibra, contenen també calci, potassi, coure, zinc i vitamines A, C i K.
  • Raïm: El 80% del contingut és aigua, tenen una gran quantitat d’antioxidants, tenen propietats diürètiques, dilatadores, positives per als ossos i fòliques. També redueixen el risc de patir diabetis.

Totes aquestes verdures i fruites de temporada d’estiu les podeu trobar que siguin locals, de temporada i Km0 a la botiga de S’Hort de Sa Vall (oberta els dijous de 11h a 16h i els divendres de 17h a 23:30h) o de dilluns a dissabte a la fruiteria ‘‘Fruites i Verdures Na Camel.la” a Manacor.