Fruites de temporada: Juny

Fruites de temporada: Juny

fruites temporada

Juny, comença a fer bastanta calor, suam més, tenim calor, més set y menys gana/apetit. Bàsicament, les necessitats dels nostre cos canvien, per això recomanam escollir sempre aliments de temporada com a pilar de la nostra dieta. La naturalesa és sàvia i igual ho són els nostres cossos, per això creim que escoltar-los a ambdós es el millor que un pon fet per a cuidar el seu benestar.

Vos deixam aquí un petit resum d’unes quantes fruites de temporada del mes de juny amb una breu descripció de les principals propietats de cadascuna.

  • Albercocs: és una fruita molt nutritiva carregada de vitamines, carotenoides i elements minerals. Són especialment interessants per a les persones que tenen anèmia o volen evitar-la, per a cuidar la pell o combatre els radicals lliures. 
  • Cireres: és una fruita amb propietats depuratives, antioxidants, combateixen les inflamacions musculars, contenen melatonina i són bones per a la memòria.
  • Prunes: gràcies al seu elevat contigut de fibra i sorbitol, tenen un efecte diürètic, contenen elevats nivells de potassi, calci i magnesi. També tenen un efecte antioxidant ja que contenen vitamines dels grups C i E i prevenen la retenció de líquids.
  • Maduixes: posseeixen un contingut elevat d’aigua, son riques en fibra, vitamina C i vitamina E. També contenen àcid cítric, que té propietats desinfectants i potencia l’acció de la vitamina C, àcid salicílic, que es antiinflamatori i coagulant i potassi, fonamental per al funcionament del sistema nerviós y muscular.  
  • Melicotons: aquestes fruites tenen també un elevat contingut en aigua, un gran poder antioxidant, ajuden a regular el sucre en sang, la salut òssia, millorar el colàgen de la pell i dels cabells.
  • Nísperos:  contenen vitamines i minerals importants per al nostre organisme: potassi, vitamina C, magnesi, calci, vitamina B, fibra, pectina, tanins i vitamina A.
  • Nectarina: tenen efecte depuratiu, milloren la vista i l’estat de la pell, enforteixen el nostre sistema immunològic, incuso enforteixen el sistema cardiovascular.